Ja sabem que queda molt camí en la lluita per la protecció i el respecte envers als animals, però entre tots podem canviar-ho.

El benestar animal és una responsabilitat individual i social, i tots hem d’assumir el nostre compromís particular davant de situacions on hi ha una vulneració dels drets dels animals.

Si veus un animal en situació de maltractament:

 1. Nosaltres sempre aconsellem començar per la via amistosa, intentant saber qui és el propietari i parlant amb ell per intentar convèncer-lo que canviï la situació de l’animal (pot anar al Consell Comarcal i fer una cessió de l’animal si no el pot tenir, o se li pot proposar de buscar una família que el pugui adoptar, proposar d’ajudar-lo a treure l’animal a passejar, etc.) .
  Si això no funciona:
 2. Aporta testimonis (si pots) i agafa tantes proves visuals com puguis: fotografies, vídeos, àudios etc.. Que es vegin bé les imatges i la situació en que es troba l’animal. Si es un gos que sempre està lligat grava’l en molts moments del dia per demostrar que el propietari no se n’encarrega ni el treu a passejar.
 3. Apunta la localització exacta del lloc on es troba l’animal.
 4. Fes una denúncia a l’autoritat competent del municipi on es troba l’animal:
  • Denúncia a la policia local. En alguns municipis és una instància específica de maltractament, però en moltes ocasions has d’omplir una instància genèrica i especificar que el teu motiu de denúncia és per maltracte animal. Avui dia, és un procediment que el pots fer via telemàtica
  • En municipis petits que no tenen policia local és necessari anar a les dependències dels mossos d’esquadra a fer la denúncia.
  • Una tercera via que és força efectiva perquè tenen un cos específic, el Seprona, és fer la denúncia a la guàrdia civil de la regió, en la nostra zona l’oficina es troba a Girona.
 5. Demana el número de l’acta de la denúncia per a poder seguir el cas posteriorment.
 6. Cal esperar a rebre contestació.
Amb la situació excepcional que estem vivint, cada municipi ha anat adaptant els tràmits perquè siguin menys presencials, en alguns ajuntaments es pot fer via telemàtica, en alguns no... aconsellem trucar abans perquè us assegurin el procediment.

En aquests enllaços trobareu més informació:

Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet