Procés d’adopció

Has pensat que és un bon moment per adoptar un animal? Has valorat els pros i els contres i has acceptat el compromís de convertir-lo en un membre més de la teva família? Doncs aquí t’expliquem el procés d’adopció!
  1. Pots mirar les fitxes dels gats i gossos que tenim en adopció i veure amb quins connectes més a primera vista. Pensa que cada animal és un món i que potser quan el coneguis no serà com havies pensat, i connectaràs més amb un altre. Mirar les fotos pot ser un primer pas, però al final una bona decisió no vindrà determinada pel físic sinó pel caràcter, les necessitats i les connexions que es creen en persona!
  2. Envian’s el: Formulari de preadopció gossos. o Formulari de preadopció gats. És essencial que, perquè el procés d’adopció sigui un èxit, tinguem informació sobre el que busques en un gat/gos i el que li pots oferir. Així, els educadors de Terra Viva, que coneixen bé als nostres animals, poden valorar quins són els candidats que més poden congeniar amb tu, tot i que també tindran en compte si hi ha la petició d’un animal en concret.
  3. L’educador/a valora el qüestionari i contactem amb tu. Si la valoració és positiva i tenim un animal que l’educador/a considera com a bon candidat, et trucarem o t’enviarem un mail per fer el següent pas.
  4. Et donarem la informació i les dades per pagar la taxa d’adopció. Amb el pagament d’aquesta taxa, que fixa el Consell Comarcal, estan incloses: l’esterilització, la desparassitació, la primera vacuna i el xip. (Tots aquests procediments els fan les veterinàries que col·laboren amb nosaltres)

TAXES / PREUS

Adopció gat – 53,85 €
2a adopció gat (dins un mateix any) – 26,93 €

Adopció gos – 115,27 €
2a adopció gos (dins un mateix any) – 38,42 €

Els animals malalts crònics o a partir de 7 anys d’edat estan bonificats i no paguen la taxa d’adopció.
  1. Un cop fet el pagament i ens enviis el justificant de pagament podràs venir a la protectora diverses vegades per conèixer el/s candidat/s en persona i prendre una decisió.
  2. Farem un contracte de preadopció de 15 dies. En aquest temps, en que ja tens l’animal a casa, tens l’oportunitat de veure com es va adaptant ell i com et sents tu. Si tot va bé, formalitzarem l’adopció definitiva. Si sorgeixen problemes, es pot mirar de solucionar-los amb l’ajuda de l’educador/a o es pot retornar l’animal. Si es retorna, es pot provar la preadopció amb un altre candidat. Sinó, retornem l’import de la taxa d’adopció.
  3. Firma de contracte d’adopció definitiu. Entrega de cartilla veterinària, contracte, documentació de l’animal i alta de xip a l’AIAC i ANICOM.
Si tens dubtes durant el procés, tant a nivell administratiu com en relació amb l’animal, contacta’ns! Tindràs el suport de la protectora i et podran assessorar els educadors.
Descarrega’t el tríptic informatiu de l’Ajuntament d’Olot sobre la tinença responsable d’animals de companyia.

Apadrina

La modalitat d’apadrinament es basa en fer una aportació econòmica mensual de 5 euros com a mínim (no hi ha import màxim), dedicats a un animal de la protectora que passarà a ser el teu fillol.

Com a padrí/na tindràs la opció de venir a la protectora a passejar-lo i passar estona amb ell/a (prèvia coordinació de les visites amb l’equip de treballadors de la prote).

Per a nosaltres, l’APADRINAMENT és MOLT IMPORTANT, no només per l’aportació econòmica, sinó també perquè els padrins que venen assíduament a passejar els seus fillols creen un vincle molt bonic amb l’animal i es converteixen en una referència important per a ell. És per això que l'animal que apadrinis s'escollirà conjuntament amb l'educador caní, segons les necessitats que tingui l'animal

Si vols apadrinar algun gat o gos, envia’ns un mail a protectoraterraviva@gmail.com especificant-nos quin animal vols que sigui el teu fillol!
Vull apadrinar

Casa d’acollida

No tothom pot adoptar o pot apadrinar un animal, però si tens temps, ganes i espai potser pots acollir un animal a casa teva. L’animal segueix sent de la protectora i ens ocupem de totes les despeses veterinàries (quan n’hi ha) i de l’alimentació (si la persona que acull no ho pot assumir), però viu temporalment en una casa, amb un ambient familiar i amb moltes més atencions de les que podem donar des de la protectora.

La durada de l’acollida es consensua entre la família que s’ofereix i la protectora, depenent de cada cas, i sempre es comptarà amb l’ajuda i l’acompanyament dels professionals de la protectora. Finalment, en totes les modalitats d’acollida, la família que acull té l’oportunitat d’adoptar l’animal si així ho decideix.

Hi ha diferents formes d’acollida:
Acollida indefinida: és l’acollida d’un animal per part de la família amb la voluntat de que visqui a casa seva en comptes d’estar a les instal·lacions de la protectora. L’animal va fent vida diària amb la família, com si estigués adoptat, però depèn de Terra Viva i les despeses també van a càrrec de la protectora. Que l’animal estigui acollit no implica que, des de la protectora, no es segueixi buscant una família que l’adopti definitivament.
Acollida temporal: quan la protectora rep el cas d’un gat o un gos que, per diferents motius, no convé que entri a la les instal·lacions (sobretot en el cas dels cadells) i l’estada amb la família d’acollida ens permet buscar adoptants mentre l’animal rep les atencions necessàries.
Acollida d’hivern: és una acollida específica pels mesos d’hivern, quan els animals vellets i/o malalts ho passen pitjor amb les gelades, el fred i la humitat.
Acollida terapèutica: a vegades tenim alguns animals que ho passen malament a la protectora, ja sigui per pors, per estrès, per una mala socialització etc. La família d’acollida permet a l’animal sortir d’aquesta situació i alhora li aporta eines i l’ajuda a anar superant aquestes dificultats.
Acollida per convalescència: és una acollida específica d’animals que han hagut de ser intervinguts quirúrgicament o necessiten un tractament temporal concret i per tant necessiten una atenció especialitzada durant la seva convalescència.
Alletadores: és una acollida específica de cadells orfes recent nascuts o de poques setmanes, que necessiten moltes atencions, alimentació amb biberó cada poques hores, estimulació per evacuar, seguiment del pes, aportació constant de calor, etc. En aquests casos, demanem persones expertes en alletar i cuidar recent nascuts, perquè la seva condició vulnerable eleva els riscos de que puguin morir. Si ens pots ajudar, no has d’omplir el qüestionari d’acollida, envian’s un mail a protectoraterraviva@gmail.com
Si voleu ser família d’acollida podeu omplir aquest qüestionari i tan aviat com puguem ens posarem en contacte amb vosaltres.

Gràcies!!

Voluntariat

La màgia del voluntariat està en aportar l’Amor, el Compromís i les Habilitats que cadascú té, de forma solidària, per millorar la qualitat de Vida d’altres éssers vius.

El benestar dels animals de Terra Viva està al capdamunt de tot, i tant la feina dels treballadors com l’ajuda del voluntariat SEMPRE estarà encaminada a allò que sigui el millor per a ells.

Per això, hem desenvolupat un nou pla de voluntariat que encara no ha pogut veure la llum degut a la crisis de la COVID, però que implementarem quan sigui possible.
Amb aquest nou pla es defineixen bé les diferents àrees de voluntariat, es compta amb formacions per a tots els voluntaris i estableix nous drets i deures per les persones, amb l’objectiu de millorar l’atenció dels animals i gestionar millor el flux de voluntaris per les instal·lacions. Algunes formes de voluntariat són més estables i rutinàries, d’altres es poden donar en moments de necessitats més puntuals, però en tots els casos ens agradaria poder comptar amb vosaltres!!

Aquestes són les diferents àrees de voluntariat, però si creieu que ens podeu ajudar d’alguna manera que no surt mencionada aquí, CONTACTEU-NOS si us plau.

Les persones creatives, habilidoses i manetes també són benvingudes!
Passeig, socialització i acompanyament de gossos (en franges horàries concretes)
Socialització i acompanyament de gats (en franges horàries concretes)
Voluntariat de fires, esdeveniments i captació de recursos
Voluntariat de continguts educatius
Mainaderes i acollida terapèutica
Voluntariat professional àrea etològica
Voluntariat professional en altres àrees (veterinaris, teràpies alternatives, jardiners, fusters, electricistes, transportistes, paletes, periodistes, informàtics, etc.)
Voluntariat de neteja i manteniment.
Mail del departament de voluntariat: voluntariatterraviva@gmail.com

Si vols ser voluntari/a, contesta el següent qüestionari i et contestarem tan aviat com puguem!
VULL SER VOLUNTARI: Omple el formulari

Aportació econòmica puntual

Pots ajudar-nos fent un donatiu econòmic puntual amb una transferència al nostre compte corrent. Pots donar el que vulguis, no hi ha mínim ni màxim!

Compte bancari BBVA: ES94 0182 4253 3202 0153 1275

Compra el que necessitem

Preferim la compra de proximitat, però com que no sempre és possible, aquí podeu veure la nostra llista de desitjos d’Amazon, on hi ha productes que necessitem i regals pels animalets de la protectora. Podeu comprar-ho des d’aquí i ens ho enviaran directament a la protectora, o podeu comprar-ho on vulgueu i ens ho veniu a portar!!
Vull ajudar

Fes-te teamer: 1€ a mes

Sembla poca cosa... i aquest és el secret: hi ha molta gent que pot donar 1 euro al mes, i si molta gent el dóna, podem sumar molts euros!!
Vull fer-me teamer
Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet