Avui dia, tal com tenim muntada la societat, els gats que viuen al carrer no tenen pas bona Vida. Són víctimes de les inclemències del temps, d’accidents, ferides, malalties, atacs d’humans i altres animals, s’enfronten a perills, tenen una mala alimentació i acostumen a morir abans. Per tot això, és fonamental poder tenir un control de les colònies felines i poder alimentar-los adequadament, cuidar-los, protegir-los i sobretot, intentar esterilitzar al màxim d’individus per no augmentar la població. Des de la prote, gestionem diferents colònies en col·laboració amb SIGMA, els ajuntaments interessats en crear una colònia i les alimentadores de la zona, per tal que estiguin protegits, tinguin menjar i aigua, aixopluc, atenció veterinària, i puguin ser vacunats i esterilitzats.

A grans trets, per crear una colònia de gats:

L’Ajuntament del municipi hi ha d’estar d’acord i ha de ser l’agent que faci activa la iniciativa (però pot partir d’una proposta ciutadana prèvia!).
L’ajuntament contacta amb nosaltres.
Avalua i proposa el lloc que cregui més adequat per crear el punt d’aixopluc i alimentació.
Contacta amb veïns i alimentadores per explicar la iniciativa. Coordinació entre tots els agents implicats.
Es fa prova pilot amb unes certes mesures i normes prèvies per assegurar-ne l’èxit.
Gràcies al vincle que van creant les alimentadores amb els gats, es pot fer un recompte dels gats que hi ha, fer un control de si n’arriben de nous, en quin estat de salut estan, i és més fàcil poder agafar-los per dur-los a vacunar, desparassitar i esterilitzar.
Es va reavaluant el procés per si es poden implementar millores.

Tenim colònies a

Argelaguer
Santa Pau
Mieres
Maià de Montcal
Sant Feliu de Pallerols
Castellfollit de la Roca
Cinc a Olot
Des de la prote creiem que protegir als gats de carrer és un deure que tenim totes les persones, i que la creació d’una colònia no només pot ajudar a solventar conflictes veïnals i alhora millorar la qualitat de vida dels felins, sinó que és pot convertir en una experiència comunitària molt bonica.
CONVIDEM TANT ALS CONSISTORIS COM A PERSONES INDIVIDUALS A PLANTEJAR-SE LA CREACIÓ D’UNA COLÒNIA EN EL SEU MUNICIPI!
Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet