1. SORTIR DE LA PROTECTORA

Abans de treure al gos de la protectora, assegura't que estigui còmode i familiaritzat amb tu

2. A CASA

En arribar a casa per primera vegada, deixa-li explorar la casa al seu ritme amb totes les estances obertes. Intenta no cridar-lo ni desviar la seva atenció.

3. L’alimentació

L'alimentació és una peça fonamental en el benestar físic i emocional del gos. Hi ha infinitat d'opcions en el mercat, sent el menjar casolà ben equilibrat la millor opció. Si això no és possible, hi ha tres regles generals que poden ajudar-te a triar: Que el pinso estigui lliure de gra, que estigui premsat en fred i que sigui un aliment mono proteic.

4. Comunicació

Els gossos són experts en comunicació no verbal, i ho fan generalment de manera molt subtil. Observa, observa i observa. I sobretot, mai impedeixis al gos utilitzar les seves senyals de comunicació amb els altres. Un grunyit o un petit marcatge són coses naturals que ells comprenen i utilitzen de manera normal.

5. tu i el gos

Quan el gos estigui nerviós, insegur, apàtic o de qualsevol altra forma, el primer que has de fer és preguntar-te com estàs tu. Fes-te càrrec del teu estat emocional sense intentar canviar-lo, fes el mateix amb el teu gos, adequa l'entorn a les necessitats de tots dos en aquest moment concret, i gaudeix del procés.

6. Exercicis

Els exercicis que més beneficiaran a un gos, sobretot si mostra comportaments poc adequats a la seva edat, són el contacte íntim i tranquil amb nosaltres, els massatges relaxants i els exercicis que l'ajudin a sentir-se actiu, però sense sobre estimular-lo. Són molt bons els exercicis d'ensumar i els d’intel·ligència.

7. Mossegar objectes

Si un gos mossega objectes, col·loca-li bastants objectes per mossegar a la seva disposició. Objectes naturals en els quals fixar-se i que els pugui investigar. No deixar-los tots alhora, sinó anar donant-li diferents quan ja ha avorrit els antics.

8. espais

Intenta sempre estar disponible per al gos quan et demandi, però únicament quan ell et demandi. Preserva el seu espai i dóna-li moments d'independència que el faran sentir-se segur i auto responsable. Abans de parlar-li, observa.

9. passeig

El passeig ha d'estar dedicat única i exclusivament a cobrir les necessitats del gos. Un passeig de 15 o 20 minuts diverses vegades al dia ha de ser suficient per a cobrir aquestes necessitats i fer que el gos se senti realitzat.

10. material pel passeig

El material de passeig adequat sempre ha d'anar en el sentit que el gos se senti el més lliure possible perquè aprengui a gestionar-se per ell mateix. Arnès de subjecció superior i corretja llarga, no extensible, de 5 metres.

11. Durant el passeig

Els dos consells principals a seguir durant el passeig són: 1. no tirar mai de la corretja cap a nosaltres per no afegir tensió i 2. orientar el nostre cos sempre cap a on ens volem dirigir per a no haver de parlar-li ni condicionar-lo.

12. relació amb gossos

Mai hi haurà més bon mestre per a un gos que un altre gos. És imprescindible que convisquin entre ells amb la mínima intervenció humana possible.

13. trobada durant el passeig

Quan la trobada amb un altre gos es produeix durant el passeig amb corretja, la nostra posició ideal és separats del focus de la salutació i orientats cap a on volem continuar caminant. Per descomptat, des d'abans de contactar amb l'altre gos, devem destensar la corretja i no tornar-la a tibar fins que la salutació hagi acabat.

14. evitar una trobada durant el passeig

Quan el gos o nosaltres no estem en condicions d'afrontar una determinada salutació, començarem a separar-nos de la línia de salutació en l'aproximació, per a donar-li al gos l'oportunitat de donar una petita volta i no passar prop de l'altre gos.

Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet