QUÈ HAIG DE FER PER A ADOPTAR?

Per començar el procés has d'enviar un correu electrònic a l'adreça protectoraterraviva@gmail.com sol·licitant el qüestionari de pre adopció. Una vegada emplenat i retornat el qüestionari, el nostre equip el valorarà i es posarà en contacte amb tu. Si no t'és possible fer aquesta gestió de manera telemàtica, pots contactar amb nosaltres per concertar una cita a la protectora, on se't lliurarà el qüestionari en format físic perquè l’emplenis.

COM PUC CONÈIXER ALS GOSSOS I GATS QUE ES TROBEN EN ADOPCIÓ?

Tots els gossos i gats que es troben en adopció pots veure'ls a les nostres xarxes socials o en aquesta mateixa web. Si hi ha algun o alguns que creus que s'ajusten al que estàs buscant, en el qüestionari pots indicar els seus noms. Un cop s’accepta el qüestionari, podràs venir visitar-los.

PUC ANAR A LA PROTECTORA PER A VEURE SI M'ENAMORO D'ALGUN GOS O GAT?

És imprescindible emplenar primer el qüestionari. Pots veure'ls a través de les nostres xarxes socials i web. Per a optimitzar les rutines i reduir l'excés d'estímuls que reben els animals residents, no s'admeten visites sense qüestionari.

QUÈ FAIG SI TINC DUBTES SOBRE L'ADOPCIÓ?

Qualsevol dubte que plantegis en el qüestionari el tindrà en compte el nostre equip, i el nostre educador t'ajudarà a resoldre tots els teus dubtes.

COM SABER SI EL MEU GOS O GAT ES PORTARÀ BÉ AMB EL GOS O GAT QUE VULL ADOPTAR?

L'assessorament del nostre educador a l'hora d'afrontar l'adaptació del nou animal a la família inclou les pautes per a una bona presentació. En el cas dels gossos, es realitza la presentació a la protectora abans de formalitzar l'acolliment pre adopció.

QUANT COSTA ADOPTAR A UN ANIMAL DE LA PROTECTORA?

L'adopció d'un gos costa 111.37€ i la d'un gat 52.03€. Per a animals amb problemes físics crònics o majors de 7 anys, l'adopció no té cost. Compteu amb que en aquest preu està inclosa l’esterilització, la desparasitació, la primera vacuna i el xip. Quan adoptes un segon animal de la prote el cost és aproximadament la meitat del preu.

PUC LLIURAR EN LA PROTECTORA A UN ANIMAL AMB EL QUAL JA NO PUC CONVIURE?

La cessió és l'única manera de lliurar a un animal. Perquè una cessió sigui acceptada ha de ser motivada per una causa molt justificada, i l'animal ha de lliurar-se esterilitzat, vacunat, xipat, amb la cartilla al dia i desparasitat, havent abonat prèviament la taxa corresponent. El procés de cessió i el lliurament de la documentació de l'animal es fa en el Consell Comarcal, que és qui aprova si la cessió és viable.

QUIN MATERIAL PUC DONAR PER A AJUDAR-VOS?

Pinso, menjar tou, sorra de gats, arnesos, corretges, sorreres, materials i eines de bricolatge i objectes que anem sol·licitant de manera puntual a través de les nostres xarxes socials, palets, fustes… Si tens algun material poc habitual que creus que pot ser-nos útil, envia'ns un mail a protectoraterraviva@gmail.com

PUC SER VOLUNTÀRIA?

Per col·laborar amb nosaltres formant part de l'equip de voluntariat has de ser major de 18 anys i enviar un correu electrònic a voluntariatterraviva@gmail.com

QUÈ FAIG SI TROBO UN ANIMAL ABANDONAT?

El primer és mirar el seu estat de salut i comprovar si porta collar i placa identificativa amb algun telèfon per trucar. Si no és el cas, i pots retenir l’animal, has de trucar al servei de recollida d'animals abandonats i comunicar les teves dades, el lloc exacte en el qual et trobes amb l'animal i una foto clara de l'animal. El telèfon de recollides és el 665 872 289, en horari de 8h a 20h. Fora d'aquest horari hauràs de fer-te càrrec de l'animal fins a l'endemà.

QUÈ FAIG SI TROBO CADELLS DE GATS?

El més important és no tocar-los ni acostar-te massa. Si fas això, la mare pot rebutjar-los i deixar d'atendre'ls i hauràs de fer-te càrrec d'ells fins a trobar casa d'acollida o adoptants. Una vegada respectat això, fixa't que no estiguin en un lloc on corrin perill, controla que la mare estigui per la zona o atengui regularment els cadells i procura que no hi hagi elements que els molestin. Si la mare realment no apareix posa't en contacte amb nosaltres, perquè puguem analitzar el cas i buscar-los-hi una casa d'acollida i famílies d'adopció.

QUÈ FAIG SI ES PERD EL MEU GAT O EL MEU GOS?

Tots els gats i gossos han d'estar xipats obligatòriament. No complir amb aquesta llei implica sancions econòmiques i comporta que sigui molt més difícil recuperar-los en cas de pèrdua. Si el teu animal s'extravia, has de posar-te en contacte amb el veterinari que li va posar el xip perquè ho notifiqui. Des del moment en què l'animal s'extravia, has de mantenir els telèfons actius, amb so i prop teu. Fes el màxim de ressò amb cartells, publicacions a xarxes etc. Pots enviar-nos un mail amb una foto de l'animal, i una mica d'informació bàsica: el nom de l'animal, un telèfon de contacte, la zona per on s'ha perdut, quin dia va desaparèixer, si és espantadís etc. i també ho publicarem en les nostres xarxes socials.

Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet