NICOLÁS PLANTEROSE (Tartaruga educació canina)

“Perquè la gent, el que fem a vegades equivocadament, és agafar al gos i si està massa temps entretingut comencem a estimular-ho perquè ens segueixi i reprengui el camí. Llavors, el cadell, que ja no té temps d’entretenir-se perquè li estem imprimint un ritme de passeig comença a aixecar el cap i comença a tornar-se més visual, a tot el que es mou: que si una bicicleta, que si tal… Ja no pot estar olorant i assegurant l'entorn sinó que està atent a grans estímuls.”

Tartaruga educació canina

ANTONIO ÁLVAREZ DE VILLENA (En nombre del perro)

“Lamentablement continua sent comú confondre control i autocontrol.

El control és extrínsec, i l'exerceix un individu sobre un altre. En el cas dels gossos, de la persona sobre el gos.

L'autocontrol és intrínsec, neix de la voluntat de l'individu. En el cas dels gossos de la seva voluntat per col·laborar amb les persones amb les quals conviuen. Alguna cosa que no hauria de sorprendre'ns si atenem una visió etològica dels gossos i comprenem la naturalesa social, gregària i col·laborativa d'aquests.”

En nombre del perro

MONTSERRAT GODÍA CARLES (CoopGos)

“L'ésser humà i el gos es troben entre les espècies altricials. Una cria altricial és aquella que neix vulnerable i completament depenent, cega, amb els conductes auditius tancats, gairebé sense pèl i amb una mobilitat molt limitada.

Aquests bebès han de passar per un llarg procés maduratiu i d'aprenentatge per assolir les característiques pròpies de l'individu adult.

És bo saber que el gos passa per una sèrie d'etapes i que la manca d'experiències corresponents a cadascuna pot portar a compartir la vida amb un animal amb una edat madurativa que no correspongui amb l'edat cronològica.”

CoopGos

ALBRET VILARDELL (Tartaruga educació canina)

Sobre el benefici dels grups dinàmics

“Per a nosaltres és fonamental donar-los l'oportunitat als gossos de ser gossos.
Només si plantegem experiències vivencials i efectives sobre la base d'experiències socials veiem el potencial que s'amaga darrere d'aquestes experiències.”

“Una altra cosa que no hem d'oblidar. Si una cosa ens difereix entre el gos i l'humà és que l'humà té una necessitat de tocar, tocar, abraçar, tocar, tocar. El gos, poca.

De fet, una de les coses que hauríem de començar a fer és valorar el contacte que tenim amb els nostres gossos.

[…] Un gos hauria de poder estar al teu costat sense la necessitat de que li posis la mà a sobre.

Tartaruga educació canina

EDUARDO CABANILLAS

“M'agrada molt la idea de donar el màxim de llibertat possible als gossos en el nostre dia a dia, perquè a través d'experiències, i per descomptat d'errors, vagin madurant i sent cada vegada més independents, un fet que sembla pertànyer a la naturalesa de cada ésser viu.

Aquest procés maduratiu, després del seu pas inevitable per la bogeria de l'adolescència, porta als gossos cap a una adultesa responsable i en calma, on són capaços de gestionar les situacions que viuen diàriament amb tranquil·litat, sense reaccions exagerades i amb la mínima intervenció per part nostra.”

 

JOSÉ MIGUEL CASTILLEJO (La brújula canina)

“Potser no són ells els que tenen el problema i som nosaltres, despullant-los de la seva opinió, arrencant-los del seu comportament més evolutiu? Però després torno a la realitat, la societat humana no està preparada per a acceptar l'opinió d'aquests gossos «rebels». Acabem acceptant que tenen un problema perquè a nosaltres no ens ve bé assumir que siguin així.”

La brújula canina

JORDI HERRERA (Tartaruga educació canina)

“…escoltar en silenci és la base per a conèixer al nostre gos, entendre què necessita i gaudir tot allò que ens ofereix…
Conviure amb ell és donar-li la possibilitat d'aprendre a base d'errors i experiències i ajudar-lo a avançar quan ens ho demani.”

Tartaruga educació canina

DANAE MAÑÉ (Doggy essence)

“El més important és la nostra actitud, hem de mostrar-nos tranquils i relaxats per a ser una referència de calma i mostrar que per a nosaltres, els petards no representen un perill o una preocupació. Les nostres emocions influeixen directament en els nostres gossos, per la qual cosa com més relaxats estiguem nosaltres, més es podran relaxar ells.”

Doggy essence

Política de privacitat   Política de cookies

Web desenvolupada per 

Volcànic internet